Pages

Subscribe:

sobota, 23. november 2013

It's christmas time...



... is it?

Kamorkoli pogledaš, trgovine, vse je že okrašeno. December se še ni začel, medtem ko prodajalne že od sredine meseca obešajo okraske, postavljajo smrekice in še in še.

Ne!

Božič, novo leto, cel praznični teden bi moral biti poseben. Je poseben, če ga tako dojemaš, si takega narediš. December je najlepši mesec v letu. Dobri možje, ki nas obdarujejo, kuhano vino.... Predvsem pa pričakovanje. Pričakovanje, veselje, ko čakamo nekaj lepega.

Prazniki postajajo vse preveč skomercializirani. Ja, radi bi privabili kupce, v njih vzbudili praznični duh in jim s tem morda prodali še kakšno nepotrebno stvar več. Vendar menim, da mora biti neka meja. Še vedno mora biti pričakovanje. Večina prodajaln pa to vse pokvari. Ko pridem v trgovino ne čutim prazničnega vzdušja, ampak se zgolj čudim  prenakičenim okraskom, ki nas več kot mesec prej opozarjajo na bližajoče se praznike. Ni več veselja, da se nekaj bliža ampak zgolj "otopelost", ni več občutkov.

Včasih se moramo ustaviti, počakati da pride določen čas leta, ki nam je všeč in ne prehitevati, ter siliti da bi se nekaj zgodilo.
Začutiti čarobnost pričakovanja, tako kot včasih. Ko pride december, gremo lahko v Ljubljano gledati lučke, na kuhano vino z ljubljeno osebo, po vseh stojnicah... Karkoli nam predstavlja praznike... Ko je čas...

In če si le pustimo doživimo magične trenutke...

                                                   *          *          *
When you come in the stores,everything is already green and red. Christmas trees are already there in almost every corner of every store. And it's not even December yet.
No!
Christmas, new year, that whole week should be special. It is special if you take it that way, if you feel it. It can be the most beautiful month of the year. There's Santa with presents... Expectations, joy.

But the stores only want to sell more and more product, earn more and more profit.
Why.? Nowadays where is expectation? There isn't any. When I come to the store and see all the ornaments and trees.... I don't feel expectation but just... numb. I look at it and feel nothing..
we have to stop and wait for that time of year. Not push and force it.
Feel the magic of expectation like it used to be. Go and see the christmas lights... When it's time.

And, if only we let ourselves, collect al those magic moments, that can happen.


1 komentarji :

Unknown pravi ...

Se čisto strinjam.. vse je prehitro, še dober teden do decembra pa kar že vse okrašeno. Tudi pri meni ni več tistega pričakovanja novega leta, kot da bi bil čisto navaden dan :/

Objavite komentar