Pages

Subscribe:

ponedeljek, 27. oktober 2014

Footloose

Še ena izmed objav kar tako...

Film z naslovom Footloose je eden bolj znanih plesnih filmov. Le kdo ne pozna Kevina (Šunke) Bacona, ki je leta 1984 v filmu upodobil Rena McCormacka. Tudi pesem iz filma se še danes predvaja po radijskih postajah. Film je, meni osebno, eden boljših starejših filmov, ki si jih večkrat ogledam.

Najprej kratek opis:
Ren McCormack se preseli v majhno mesto, v katerem je ples z zakonom prepovedan. Zaljubi se v duhovnikovo hčer Ariel (Lori Singer), prijatelja Willarda (Chris Penn) nauči plesati, in se, najbolj pomembno, bori za pravico do plesa. Plesni gibi uporabljeni v filmu so tipični, morda nam malo smešni za današnji čas a vseeno - "epski". Z vsemi zapleti in razpleti mu na koncu, seveda, uspe organizirati maturantski ples.

Vendar, najprej zakaj sploh pišem o tem? Ker sem si za vikend ogledala sodobno izvedbo/priredbo, whatever, filma, iz leta 2011. Meni osebno se zdi katastrofalen. Najprej - stara izvedba filma je tako dobra, da nova ni potrebna. Nekaj delov je identičnih, nekaj popolnoma spremenjenih... Odločite se - narediti isti film ali pa čisto drugega. Še koreografije so porazne - nekdo se ni mogel odločiti kaj sestaviti, zato se je začel malce zvirati in improvizirati.Nobenega posebnega plesnega stila ni vključenega - neka mešanica breakdancea z wannabe koraki iz starega filma... Nič posebnega. Še najboljša lika iz filma sta Vi Shaw, Arielina mati, ki jo v novem filmu igra Andie MacDowell in Willard, ki ga je upodobil igralec Miles Teller. Edina, ki lahko, recimo, zapolnita stopinje predhodnikov.

Bila sem torej zelo razočarana, očitno je bil to eden izmed filmov, ki je bil posnet kar tako. Nabrž so se ustvarjalci tega filma dolgočasili in si rekli - kaj bomo počeli? Ne vem, dajmo se malo delati norca in vložiti denar v nepotreben film, namesto da naredimo kaj iz vseh brilijantnih zgodb, ki čakajo filmsko upodobitev. In to so naredili. Tako da -vsaj jaz osebno - svetujem, da (če si še niste) si ogledate happy old version in ne crappy new one :P

Za konec pa sprememba teme - ena izmed boljših slovenskih pesmi - škoda da za "navadno" Evrovizijo niso sposobni narediti kaj takega ;).

0 komentarji :

Objavite komentar