Pages

Subscribe:

ponedeljek, 30. marec 2015

MustWatch: The Giver

The Giver ali Varuh spominov, kot je slovenski prevod, je bolj znanstveno-fantasičen film, vendar meni osebno zelo všečen.

Najprej sem sicer mislila, da bo triologija oz. večdelni film, kot so Divergent itd, ampak sem na koncu videla (vsaj sklepam po koncu) da temu ni tako.

Plakat za film, fotografija s spleta
Film je delno črno-bel in meni osebno zelo lepo prikaže zgodbo. Črno-bel, ker govori o svetu v prihodnosti, ko je vse drugačno. Nimamo več intezivnih čustev, ampak samo medla "občutja", otroci se ne rojevajo iz ljubezni, ampak so po rojstvu dodeljeni staršem. Tudi družine torej niso skupaj zaradi sorodstvenih vezi, ampak so sestavljene. Ko otroci odrastejo in končajo šolanje, jim določijo, kaj bodo počeli oz. kaj je njihovo poslanstvo.

Jonas postane varuh spominov. Tako začne proces učenja pri Varuhu. Spoznava spomine človeštva pred kaosom in preobratom. Spomine barv, čustev. Ljubezni, vojne, izgube... Zaveda se, da bi to morali čutiti vsi. Tako se odpravi na potovanje, da bi človeštvu povrnil spomine. Seveda pa njegova namera ne uide neopažena - voditelji območij niso zadovoljni z njim in se ga želijo znebiti.

Film lepo prikazuje "umetno" življenje, življenje brez pravih čustev. Nočem preveč razkriti, zato ne bom dolgovezila, ampak ga priporočam v ogled! :)

0 komentarji :

Objavite komentar